ADISA

/ADISA

About ADISA

This author has not yet filled in any details.
So far ADISA has created 67 blog entries.
20 04, 2018

Dita e Inovacionit dhe Kreativitetit në ADISA Fier

By |2018-05-17T07:07:43+00:00April 20th, 2018|Aktivitete|Comments Off on Dita e Inovacionit dhe Kreativitetit në ADISA Fier

Në prag të Ditës së Inovacionit dhe Kreativitetit, së bashku me ZëvendësKryeministren Znj. Senida Mesi, ZëvendësMinistren e Energjisë dhe Infrastrukturës Znj. Dorina Cinari, NënKryetaren e Bashkisë Fier Znj. Gentiana Cakrani, Drejtorin e ProTik Z. Erton Graceni, përfaqësuesin e Shoqatës Shqiptare të Teknologjisë së Informacionit Z. Erjon Curraj dhe përfaqësues të AKSHI, patëm një bashkëbisedim të hapur me të rinj të qytetit të Fierit në lidhje me shërbimet publike dhe mundësitë e shumta që teknologjia dhe inovacioni na ofrojnë tashmë në jetën tonë. Energjia e të rinjve të cilët përqafojnë me forcën e tyre krijuese rrymën e duhur të teknologjisë dhe inovacionit, është pa diskutim ndihmë dhe garant i një [...]

19 04, 2018

REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST (CONSULTING COMPANY)

By |2018-04-19T11:02:53+00:00April 19th, 2018|Thirrje per Tendera|Comments Off on REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST (CONSULTING COMPANY)

REQUEST FOR EXPRESSIONS OF INTEREST - The Preparation of Detailed Design and Supervision for Integrated Service Delivery Center Shkodër REOI

18 04, 2018

ADISA and the IPSD Project meeting with representatives of Roma and Egyptian communities

By |2018-04-18T11:28:10+00:00April 18th, 2018|News|Comments Off on ADISA and the IPSD Project meeting with representatives of Roma and Egyptian communities

The Agency for the Delivery of integrated Services in Albania (ADISA) in cooperation with the EU-funded project "Support to Improve Citizen – Centric Public Service Delivery" (IPSD) held a meeting with the Roma and Egyptian community to familiarize them with ADISA's policies and quality of service approaching marginalized groups. One of the main issues discussed at the meeting, held at ADISA's headquarters, was improving access to information and fighting discrimination. In her speech, Director of the Directorate of Service Development, Mrs. Jonida Taraj stressed that ADISA has as its primary objective to ensure and guarantee the quality, standard and efficiency on public services providing facilities and assistance to marginalized [...]

18 04, 2018

ADISA dhe Projekti IPSD takim me përfaqësues të komunitetit rom dhe egjiptian

By |2018-04-18T11:21:33+00:00April 18th, 2018|Aktivitete|Comments Off on ADISA dhe Projekti IPSD takim me përfaqësues të komunitetit rom dhe egjiptian

Agjencia e Ofrimit të Shërbimeve Publike të Integruara (ADISA) në bashkëpunim me projektin e financuar nga BE, “Mbështetje për Përmirësimin e Ofrimit të Shërbimeve Publike me në Qendër Qytetarin” - IPSD organizuan një takim me komunitetin rom dhe egjiptian për t’i njohur ata me politikat dhe cilësinë e shërbimit që ofron ADISA, veçanërisht ndaj grupeve të margjinalizuara. Një nga çështjet kryesore, që u diskutua në takimin e mbajtur në ambientet e zyrave qëndrore të ADISA, ishte përmirësimi i aksesit në informacion dhe lufta ndaj diskriminit. Në fjalën e saj, Drejtoresha e Drejtorisë së Zhvillimit të Shërbimeve, Znj. Jonida Taraj u shpreh se ADISA ka si objektiv parësor dhënien e [...]

21 03, 2018

ADISA Innovation Lab

By |2018-03-21T08:29:48+00:00March 21st, 2018|News|Comments Off on ADISA Innovation Lab

After two weeks of work to improve access and ease to information and services from people with disabilities at ADISA integrated centers, successfully drafted the "Barrier-free Services" project based on the international methodology "BOOTCAMP BOOTLEG" Stanford University. This project was led by Canadian consultant Meredith Brown with a broad background in public services, with fruitful collaboration with the staff of ADISA Lab and representatives from the "Disability Rights Foundation".

19 03, 2018

IPSD and ADISA announce “Best Essay Contest “in Public Services Delivery

By |2018-03-19T11:55:46+00:00March 19th, 2018|News|Comments Off on IPSD and ADISA announce “Best Essay Contest “in Public Services Delivery

The "IPSD - Support to Improve Citizen-Centric Public Service Deliver”, funded by the European Union in collaboration with “The Agency for the Delivery of Integrated Services Albania” (ADISA), as beneficiary institution, organized on 12 March at "Musine Kokalari" Library in Tirana, the activity entitled "Best Essay Contest" with the participation of students from different universities in the country. Through this activity, which was supported by the Office of the Deputy Prime Minister of the Republic, it is intended that the Albanian youths to be more familiar with the current services that ADISA offers to the citizens, the institutional service mechanisms, the IPSD project and the support that the European [...]

2 02, 2018

ADISA Innovation Lab

By |2018-02-02T11:45:55+00:00February 2nd, 2018|Aktivitete|Comments Off on ADISA Innovation Lab

Pas një pune dy javore për përmirësimin e aksesit, marrjes së informacionit dhe të shërbimit nga personat me aftësi të kufizuar pranë qendrave të integruara ADISA, përfundoi me sukses ideimi dhe hartimi i projektit “Shërbime pa Barriera” të bazuar në metodologjinë ndërkombëtare “BOOTCAMP BOOTLEG” të universitetit të Stanford. Ky projekt u drejtua nga konsulentia kanadeze Meredith Brown me një background të gjerë në shërbimet publike, në të cilin pati një bashkëpunim të frytshëm me stafin e ADISA Lab dhe përfaqësues nga “Fondacioni për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuar”.

29 01, 2018

Agjencia e Ofrimit të Shërbimeve të Integruara (ADISA) hap sportelin e shpejtë “ProBiznes” dedikuar bizneseve

By |2018-01-31T09:28:10+00:00January 29th, 2018|Aktivitete|Comments Off on Agjencia e Ofrimit të Shërbimeve të Integruara (ADISA) hap sportelin e shpejtë “ProBiznes” dedikuar bizneseve

Zëvendës Kryeministrja Senida Mesi: “Ky sportel, një prej rezultateve konkrete të procesit gjithë-përfshirës të Reformës në Shërbimet Publike” Agjencia e Ofrimit të Shërbimeve Publike të Integruara (ADISA) prezantoi sot pranë ambienteve të zyrës së saj së pritjes në Tiranë projektin më të ri të hapjes së sportelit të shpejtë “ProBiznes”, misioni i së cilit është t’u vijë në ndihmë subjekteve tregtare në lidhje me ofrimin e shërbimeve të dedikuara ndaj biznesit. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Zëvendës Kryeministrja e Republikës së Shqipërisë Senida Mesi, Zëvendës Ministrja e Drejtësisë Teuta Vodo, Drejtoresha Ekzekutive e ADISA Anisa Gjika, Drejtori i Zyrës Qendrore të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme Elion Semanaj, [...]